Türkiye: Hikâye Kitabı Tanıtıldı

Yazıcı-dostu sürüm

Bakü Yunus Emre Enstitüsü ve Azerbaycan Yazarlar Birliğine bağlı Sanatsal Tercüme ve Edebi İlişkiler Merkezi iş birliği ile Millî Mücadele’nin 100. yılında Azerbaycanlı okurlara Türk hikâyeciliğini tanıtmak amacıyla "XX. Yüzyıl Türk Hikâyesi" adında özel bir sayı hazırlandı. Türk edebiyatının önemli hikâyecilerinin yer aldığı sayının tanıtımı 24 Haziran 2019 tarihinde Azerbaycan Yazarlar Birliği Natavan Kulübünde gerçekleştirildi.

Millî Mücadele’nin 100. yılına hasredilen özel sayının tanıtımına Azerbaycan Yazarlar Birliği Başkanı Anar Rzayev, Azerbaycan Yazarlar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi, Dünya Edebiyatı Dergisinin Editörü Selim Babullaoğlu ve birçok edebiyatsever katıldı.

Azerbaycan Yazarlar Birliği Başkanı ve Halk Yazarı Anar Rzayev, bu yayının iki ülke edebiyatı arasında daha güçlü bağlar oluşmasına vesile olacağını söyledi.

Bakü Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Cihan Özdemir ise böyle kalıcı bir faaliyetin gerçekleştirilmesine destek vermekten gurur duyduklarını belirtti.

Sanatsal Tercüme ve Edebi İlişkiler Merkezinin Başkanı ve Şair Selim Babullaoğlu derginin yeni sayısını etkin iş birliğinin değerli ürünü olarak tanımlayarak, Enstitüye teşekkürlerini iletti.