Reşad Mecid'in “Kalemsiz Yazılanlar” Kitabı Bakü'de Tanıtıldı

Yazıcı-dostu sürüm

15 Ocak 2020 tarihinde, Azerbaycan Yazarlar Birliği'nin genel sekreteri, 525. Gazetenin Genel Yayın Yönetmeni, Azerbaycan Gazeteciler Birliği’nin Yönetimi Kurulu Üyesi, Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı  Af Konuları Komisyonunun üyesi, şair, yazar ve gazeteci Reşad Mecid’in ‘Kalemsiz Yazılanlar’ kitabının tanıtımı yazarın da katılımıyla Bakü Yunus Emre Enstitüsünde gerçekleşti.

Kalemsiz Yazılanlar kitabı Azerbaycan sosyal medya edebiyatının yol haritasıdır. Reşad Mecid bu eserinde kendi duygularını sosyal medyaya aktarıp ‘günlük’ izlenimi veren notlarını okuyucuya takdim ederek yaşamanın reçetesini sunmuştur.

Etkinliğe Türkiye Cumhuriyeti Bakü Büyükelçisi Erkan Özoral, KKTC Bakü Temsilcisi Ufuk Arca Turganer, Azerbaycan Diller Üniversitesi Rektörü Ordinaryüs Profesör Kamal Abdulla, AMEA Folklor Enstitüsü Müdürü Ordinaryüs Profesör Muhtar İmanov, AMEA M. Fuzuli Elyazmalar Enstitüsü Müdürü Ordinaryüs Profesör Teymur Kerimli, Azerbaycan Milli Kütüphanesinin Müdürü Profesör Kerim Tahirov, Türk kurum ve kuruluşların temsilcileri, yazarlar ve çoklu sayıda davetli katıldı.

Açış konuşmasını yapan Reşad Mecid, "Kitap geçen yılın Kasım ayında Türkiye'de yayınlandı. Türk Edebiyatı Vakfı'nda da tanıtımı yapıldı. Bu kitap aslında benim edebiyatı korumak adına göstermiş olduğum direncimdir. Nasıl ki zamanında edebiyatı gazeteye taşımıştık şimdi de sosyal medyada aynı işi başarıyla gerçekleştiriyoruz. Gelecek yıllarda hangi sanat dalı kendi işlevliğini kaybederse etsin, yazmak her zaman var olacak, ister kalemle, ister de kalemsiz." dedi.

Program şair-yazar Reşad Mecid’in Bakü Yunus Emre Enstitüsüne ve katılımcılara şükranlarını iletmesiyle sona erdi.