Mehmet Akif Ersoy’dan Bahtiyar Vahabzade’ye “İstiklâl Şuuru” Konferansı

Yazıcı-dostu sürüm

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, TİKA Bakü Program Koordinatörlüğü, Bakü Yunus Emre Enstitüsü katkılarıyla, Sebîlürreşad Kültür Eğitim ve Medeniyet Derneği, Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği (EkoAvrasya), Hazar Üniversitesi iş birliğinde 3 Mayıs 2019 tarihinde Mehmet Akif Ersoy’dan Bahtiyar Vahabzade’ye “İstiklâl Şuuru” isimli konferans düzenlendi.

Her iki ülke milli marşlarının okunmasıyla başlayan etkinliğin açılış konuşmasını Hazar Üniversitesinin Rektörü Doç. Dr. İrade Halilova yaptı. Halilova, Türkiye-Azerbaycan kardeşliğinin ortak değerlerinin ele alındığı bu anlamlı programa ev sahipliği yaptıkları için memnun olduklarını dile getirdi.

Sebîlürreşad Yayın Kurulu Başkanı Recep Garip, Hazar Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Telman Nusretoğlu, Azerbaycan Atatürk Kütür Merkezi Şube Müdürü Ekber Goşalı, Hazar Üniversitesi Doç. Dr. Vurğun sunumları ile panelde yer aldılar.

Panelin sonunda Hazar Üniversitesinin Müzik Grubu tarafından Çanakkale Türküsü ve Çırpınırdı Karadeniz eserleri icra edildi.