“Kardeşim Benim” Bakülü Sinemaseverlerin Beğenisine Sunuldu

Yazıcı-dostu sürüm

Bakü Yunus Emre Enstitüsü, "Türk Filmi Gösterimi" kapsamında Nizami Sinema Salonu’nda 20 Şubat Çarşamba günü, yönetmenliğini Mert Baykal'ın üstlendiği 2016 yapımı "Kardeşim Benim" filmini Bakülü sinemaseverlerin beğenisine sundu.

Gösterim sonrası bekleme salonunda açılan stantta hatıra fotoğrafı çektiren izleyiciler, keyifle izlediklerini belirttikleri filmi değerlendirirken, Enstitünün düzenleyeceği bir sonraki gösterimi heyecanla bekleyeceklerini dile getirdiler.

“Kardeşim Benim”

Filmin başrollerini paylaşan Burak Özçivit ve Murat Boz’a Aslı Enver eşlik ediyor. Yıllar sonra yolları kesişen iki kardeşin hikâyesini beyazperdeye aktarıyor:

Sakin ve gizemli bir karaktere sahip olan Hakan, 30 yaşında alternatif müzik yapan ünlü bir sanatçıdır. Magazinden uzak bir hayat sürmeye çalışsa da kardeşi Ozan ile olan küslükleri magazinin ilgisini çeker. Ozan ise 28 yaşında ünlü bir pop yıldızıdır. Abisinin aksine neşeli, esprili, konuşkan ve sosyal biridir. Araları yıllardır düzelmeyen iki kardeş uzun zamandır bir araya gelmemiş, hatta babalarının hastalığında dahi farklı zamanlarda ziyaretine gitmişlerdir. Bu soğukluğun nedeni ise çocukluk yıllarına kadar uzanmaktadır.

Babalarının cenazesi iki kardeşi yıllar sonra bir araya getirir. Her ikisi de son görevlerini yerine getirip bir an önce kendi hayatlarına geri dönmeyi planlar ancak babalarından kalan vasiyet her şeyi değiştirir.