Bakü’de Kursiyerlerin El Emekleri Sergilendi

Yazıcı-dostu sürüm

Bakü Yunus Emre Enstitüsü ve Bursa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (BUSMEK) iş birlikleri ile 2018 yılının güz döneminden itibaren Enstitü bünyesinde verilen ebru, çini ve tezhib kurslarını bitiren kursiyerlerin el emekleri sergilendi.

Bakü Yunus Emre Enstitüsünde düzenlenen sergisinin açılışına, Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Erkan Özoral, kursiyerler ve çok sayıda davetli katıldı.

Büyükelçi Özoral etkinlikte yaptığı konuşmada, geleneksel eserlerin gelecek nesillere aktarılmasının, kültürün yaşatılması demek olduğunu söyledi. Kültür ve geleneklerin yaşatılarak yeni nesillerle paylaşılması konusunda Türkiye'de son yıllarda çok önemli adımlar atıldığını belirten Özoral tezhip, çini ve ebru sanatına ilgilinin arttığını kaydetti.

8 ay boyunca 208 saat ebru ve tezhib, 104 saat çini eğitimi alarak kursları başarıyla tamamlayan öğrencilere sertifika takdiminin ardından açılışı yapılan sergide, kursiyerlere ait 56 ebru, 25 tezhib ve 20 çini eseri sanatseverlerin beğenisine sunuldu.