Bakü Yunus Emre Enstitüsü, "Şeki İpekyolu 9. Uluslararası Müzik Festivali"nde

Yazıcı-dostu sürüm

Bakü Yunus Emre Enstitüsü, Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) sanatçıları ile "Şeki İpekyolu 9. Uluslararası Müzik Festivali"ne katıldı.

27 Haziran - 1 Temmuz tarihleri arasında Azerbaycan Cumhuriyeti Kültür Bakanlığı, Azerbaycan Besteciler İttifakı ve Şeki Şehir Valiliği iş birliği ile düzenlenen festivalin son gününde TRT sanatçıları konser verdi.

Festivalin organizatör kurumlarının yöneticileri, festivale davet edilen misafirler, müzikseverler, ayrıca Şeki ile kardeş Konya Meram Büyükşehir Belediyesi heyetinin iştirak ettiği konser, dünyaca ünlü tarihi ve mimari bir anıt olan Şeki Han Sarayı'nda gerçekleşti.

Ansamblın solisti İmran Koç’un Türkçe ve Azerbaycan Türkçesi ile seslendirdiği halk şarkıları izleyicilerden büyük beğeni topladı. Şanatçıya bağlamada Okyay Kösegil ve Cumali Kalkan, kemanede Cafer Nazlıbaş, ritmde Kemal Kablan eşlik etti.

Beş gün süren festival kapsamında müzikseverler Türkiye, Rusya, Macaristan ve Kazakistan'dan gelen dans ve müzik gruplarının yanı sıra Azerbaycan'ın tanınmış tiyatro ve müzik ekiplerini de izleme fırsatı buldular.