"Azerbaycan Halk Cumhuriyeti: Dil Meseleleri" Kitabı Bakü Yunus Emre Enstitüsünde Tanıtıldı

Yazıcı-dostu sürüm

Bakü Yunus Emre Enstitüsünün ev sahipliğinde, Filoloji Doktoru Elçin İbrahimov'un “Azerbaycan Halk Cumhuriyeti: Dil Meseleleri” teması üzerine yazılan kitabı tanıtıldı.

14 Haziran'da gerçekleştirilen etkinliğin açış konuşmasını yapan Enstitü Müdürü Doç. Cihan Özdemir, Azerbaycan Demokratik Halk Cumhuriyeti'nin 100. yıldönümü ile ilgili gerçekleştirilen Enstitü faaliyetleri ve tanıtımı yapılan kitap hakkında detaylı bilgiler aktarırken söz konusu etkinliklerin yıl boyu devam edeceğini de kaydetti.

Kitabın bilimsel editörü olan Akademik Kamal Abdullayev, kitabın önemine istinaden yaptığı konuşmada, "Bir kere konuştuğun dil hiç bir zaman unutulmaz!" ifadesini kullanarak Elçin İbrahimov'un yazmış olduğu kitabın Azerbaycan Demokratik Cumhuriyeti dönemini ve bu dönemin dilini ortaya koyduğunu, hatta yaşayan önemli kişilerin hissiyatının bu kitap aracılığıyla okuyucuya en doğru şekilde aktarıldığını dile getirdi.

Ardından Azerbaycan Milli Bilimler Akademisi Folklor Enstitüsü Müdürü Akademik Muhtar İmanov, profesörler Adil Babayev, Solmaz Rustamova-Tohidi, Hedef Şirketleri Grubunun Direktörü Şamil Sadık ve Nehrem Yardım Derneği Başkanı Vahid Bayramov’un da aralarında yer aldığı katılımcılar Elchin İbrahimov'un kitabı ile ilgili görüşlerini paylaştılar.