Azerbaycan Diller Üniversitesi'nde Cemal Süreya Anlatıldı

Yazıcı-dostu sürüm

Bakü Yunus Emre Enstitüsünün aylık olarak düzenlediği edebiyat konferanslarının üçüncüsü “Cemal Süreya: Sana Giden Yollar Kapalı” başlığı altında 4 Ekim 2018 tarihinde Azerbaycan Diller Üniversitesinde gerçekleştirildi.

Cumhuriyet döneminin 2. yeni akımına mensup edebiyatçımız Cemal Süreya’nın hayatı ve şiir anlayışının paylaşıldığı konferansa Bakü Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Cihan Özdemir, Azerbaycan Diller Üniversitesi Rektör Yardımcısı Serraf Hüseynov ve Filoloji Fakültesi öğrencileri katıldı.

Azerbaycan Diller Üniversitesi Rektör Yardımcısı Serraf Hüseynov yaptığı açış konuşmasında, Türkiye edebiyatının önemli şairi Cemal Süreya’nın Üniversitenin filoloji öğrencileri ile buluşturulmasına büyük önem verdiklerini ve bu tür edebiyat sohbetlerinin tekrarlanmasını arzu ettiklerini söyledi.

Bakü YEE Müdürü Doç. Dr. Cihan Özdemir, Azerbaycan ve Türk edebiyatının değerli örneklerinin tanıtımı, şairlerin topluma tanıtılması, iki ülke arasındaki kültürel ilişkilerin geliştirilmesi maksadıyla gerçekleştirilen bu tür konferansların önemine vurgu yaptı.

Cemal Süreya'nın tartışıldığı konferansta şair, deneme yazarı ve tercüman Gismet Rüstemov tarafından, Süreya'nın hayatı ve edebi kişiliği hakkında detaylı bilgi verildi. Ayrıca, şair Rüstemov, Cemal Süreya'nın bazı şiirlerini öğrenciler ile paylaştı.

Konferans katılımcıların sorularının yanıtlanması ile son buldu.