“Unutursam Fısılda” Bakülü Sinemaseverlerle Buluştu

Yazıcı-dostu sürüm

Bakü Yunus Emre Enstitüsü, Türk Filmi Gösterimi kapsamında Nizami Sinema Salonu’nda 30 Kasım Cuma günü gösterimi yapılan Çağan Irmak imzalı "Unutursam Fısılda" filmini Bakülü sinemaseverlerin beğenisine sundu.

Gösterim sonrası bekleme salonunda açılan stantta hatıra fotoğrafı çektiren izleyiciler, keyifle izlediklerini belirttikleri filmi değerlendirirken, Enstitünün düzenleyeceği bir sonraki gösterimi heyecanla bekleyeceklerini dile getirdiler.

“Unutursam Fısılda”

Bir tarafta küçük taşra kasabasında yaşayan ve tek hayali şarkı söylemek olan ‘fakir kız’ Hatice (Farah Zeynep Abdullah), diğer tarafta nüfuzlu bir ailenin müzik tutkunu haylaz oğlu Tarık (Mehmet Günsür). Ne oluyorsa oluyor ve Tarık erkeklerle top koşturan Hatice’ye vuruluyor.  Müziğe olan tutkusu, Tarık’a olan aşkıyla birleşen Hatice, hayallerinin peşinden gitmeyi seçiyor.

Dönemin ünlü şarkıcıları olmakla beraber sonraki yıllar da karakter oyunculukları ile dikkat çeken Hümeyra ve Işıl Yücesoy’la finale giden melodram türündeki film 1970’li yıllardan günümüze sesleniyor.