Türkiye ve Azerbaycan’ın Ortak Kültürü Aşure

Yazıcı-dostu sürüm

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de muharrem ayı etkinlikleri kapsamında Bakü Yunus Emre Enstitüsü, Kulinarya Merkezi ve Yallı Restoran'ın iş birliğiyle aşure tanıtımı ve ikramı yapıldı.

Bakü Yunus Emre Enstitüsünün, 18 Ekim 2016 tarihinde "Ortak Kültürümüz Aşure" ismiyle düzenlediği etkinliğe T.C. Bakü Büyükelçiliği Müsteşarı Meral Barlas, akademisyenler, gazeteciler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Büyükelçi Müsteşarı Barlas, etkinlikte yaptığı konuşmada, aşure pişirmenin ve dağıtmanın yüzyıllardır devam eden güzel bir gelenek olduğunu söyledi. Türkiye'de özellikle muharrem ayında komşulara aşure dağıtıldığını hatırlatan Barlas, bu günün İslam kültüründe önemli bir yeri olduğunu belirtti.

Enstitü Müdürü İbrahim Yıldırım ise aşurenin Türklerin ortak yiyeceği olduğunu, bundan yola çıkarak aşureyi kardeş ülke Azerbaycan'da tanıtmak istediklerini söyledi. Azerbaycan'la acımızın, kaygımızın ve sevincimizin ortak olduğunu belirten Yıldırım, aşure dağıtarak ruh, duygu ve düşünce birliğini güçlendirmeye çalıştıklarını ifade etti.

 

Enstitü Müdürü İbrahim Yıldırım ise aşurenin Türklerin ortak yiyeceği olduğunu, bundan yola çıkarak aşureyi kardeş ülke Azerbaycan'da tanıtmak istediklerini söyledi. Azerbaycan'la acımızın, kaygımızın ve sevincimizin ortak olduğunu belirten Yıldırım, aşure dağıtarak ruh, duygu ve düşünce birliğini güçlendirmeye çalıştıklarını ifade etti.