Soltan Soltanlı'nın "İrrealizm" Sergisi Bakü YEE’de

Yazıcı-dostu sürüm

Bakü Yunus Emre Enstitüsünün (YEE) organizasyonunda Azerbaycanlı ressam Soltan Soltanlı'nın resim sergisi açıldı. Bakü Yunus Emre Enstitüsü binasında gerçekleştirilen ve "İrrealizm" ismi verilen serginin açılışına, Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Erkan Özoral, Letonya Bakü Büyükelçisi, diplomatik misyon temsilcileri, büyükelçilik müşavirleri ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Ressam Soltanlı, serginin açılışında yaptığı konuşmada, kendine özgü resim anlayışından bahsederek sanatseverlere daha sade ve anlaşılır eserlerin sunulması gerektiğini, sergilediği eserlerinin de bu anlayışa uygun olduğunu dile getirdi. Soltanlı, ressamın insanları hayata ve geleceğe inandırması ve sanat eserinin seyirciyi kötümserliğe sürüklememesi gerektiğine de vurgu yaptı.

Bakü YEE Müdürü Doç. Dr. Cihan Özdemir ise enstitü faaliyetlerini değerlendirdiği açış konuşmasında, Türk kültürünü Azerbaycan'da tanıtmak amacıyla yapılan çalışmaların yanı sıra Azerbaycan sanat ve kültürünün tanıtımına da katkı sağlamaya gayret ettiklerini belirtti.

Sergi ile ilgili basın mensuplarına değerlendirmelerde bulunan Büyükelçi Özoral, Soltanlı'nın eserlerinin renk, desen ve anlam olarak insanı derin düşünmeye sevk ettiğini kaydettti. Özoral, sanatçının eserlerinde geniş bir evrende yaşadığımızı ve bireylerin bazı gerçekliklere bağımlı olduğunu göstermeye çalıştığını ifade etti.

Yaklaşık 50 eserin yer aldığı sergi 23 Şubat'a kadar açık olacak.