“Renklerin Kardeşliği” Projesi Hayata Geçirildi

Yazıcı-dostu sürüm

Bakü Yunus Emre Enstitüsü, Balçova Belediyesi ve Azerbaycan Ressamlar Birliğinin destekleriyle “Renklerin Kardeşliği” adlı bir sanat buluşması gerçekleştirdi.

Azerbaycan ve Türkiye’den sanatçıların karşılıklı ziyaretleriyle iki ülke arasında bir sanat köprüsü kurulmasını hedefleyen projenin ilk etabında Azerbaycanlı altı ressam Balçova’ya gitti. Azerbaycanlı sanatçıların küratörlüğünü Ressam Günay Mehdizade’nin, Türkiye’den katılan sanatçıların küratörlüğünü ise Balçova Belediyesi adına Ressam Hatice Aydoğan’ın yaptığı projede atölye çalışmaları turistik gezilerle zenginleştirildi.

Atölye çalışmalarını tamamladıktan sonra hazırladıkları eserleri Balçova Belediyesi Kültürevi’nde sergileyen sanatçılar düzenlenen kokteylde bir araya geldi. Serginin açılışında bir konuşma yapan Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, “İki kardeş ülkenin her alanda olduğu gibi sanat alanında da ayrılmaz bir bütün olduğunu sanatçılarımız bir kez daha gösterdi.” dedi. Azerbaycan heyeti adına bir konuşma yapan Ressam Gunay Mehdızade ise “Türkiye’de olmak, Türkiye’yi ve İzmir’i eserlerimize yansıtmak bizler için çok büyük bir gurur ve mutluluk kaynağı oldu.” dedi.

Program, Azerbaycan’dan gelen sanatçılar için yapılan hediye takdimi ile sonra erdi.