"Korkma, Sönmez Bu Şafaklarda Yüzen Al Sancak"

Yazıcı-dostu sürüm

Bakü Yunus Emre Enstitüsü ile Türkiye İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliğinin (İLESAM) iş birliğinde "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" etkinliği düzenlendi.

Yunus Emre Enstitüsünün ev sahipliğinde "Korkma, Sönmez Bu Şafaklarda Yüzen Al Sancak" adıyla düzenlenen etkinliğe Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Erkan Özoral, Enstitü Müdürü Cihan Özdemir, Azerbaycanlı milletvekili Hikmet Babaoğlu, İLESAM Başkanı Mehmet Nuri Parmaksız, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve davetliler katıldı.

Şehitlerin anısına saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı ve Azerbaycan Milli Marşı'nın okunmasını müteakip programın açış konuşmasını yapan Büyükelçi Özoral, Türk milletinin vatanı ve devleti için canını vermekten hiçbir zaman çekinmediğinin altını çizdi.

Türk milletinin 15 Temmuz'da millet iradesinin önüne set çekilemeyeceğini bütün dünyaya gösterdiğini vurgulayan Özoral, "Millet iradesinin önünde hiçbir güç duramaz. Darbe girişiminde bulunanlar üniforma giymiş teröristler, hainlerdir. Onlar Türk askeri olamaz. Türk askeri, Ömer Halisdemir gibi kanının son damlasına kadar mücadele eder ama teslim olmaz. Bu hainlerin hepsi yaptıklarının bedelini ödeyecektir. Türk milleti devletini hainlere bırakmaz." dedi.

Milletvekili Babaoğlu, hainlerin amaçlarına ulaşmaları durumunda neler olacağını düşünmek bile istemediğini ifade ettiği konuşmasında, 15 Temmuz'u Türkiye Cumhuriyeti'nin yeniden doğuş tarihi olarak değerlendirdi.

Türk milletinin bağımsızlık söz konusu olduğunda ölümden bile çekinmeyecek bir cesarete sahip olduğunu dile getiren İLESAM Başkanı Parmaksız ise 15 Temmuz'un hiçbir zaman unutulmayacağını dile getirdi.

Enstitüsü Özdemir’in 15 Temmuz'da devşirilen hainlerce Türk milletinin milli birliğine, vatanına ve devletine saldırı düzenlendiğini hatırlattığı konuşmasında vatanın bütünlüğünden asla taviz verilmeyeceğine vurgu yaptı.