Bakü'de "Renklerin Kardeşliği" Resim Sergisi Açıldı

Yazıcı-dostu sürüm

Bakü'de, Türkiye ve Azerbaycan'dan katılan ressamların eserlerinin yer aldığı "Renklerin Kardeşliği" sergisi açıldı. Kardeş ülke Azerbaycan'la ortak temalar üzerine projeler gerçekleştiren Bakü Yunus Emre Enstitüsü, bu sergi ile Azerbaycanlı ve Türk ressamları bir araya getirerek yaklaşık 40 eseri sanatseverlerin beğenisine sundu.

Bakü Yunus Emre Enstitüsü, T.C. Bakü Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşavirliği, İzmir Balçova Belediyesi ve Azerbaycan Ressamlar İttifakı tarafından düzenlenen serginin açılışına Azerbaycanlı devlet yetkilileri ve milletvekilleri, Türk kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda sanatsever katıldı.

Sergide, Türk ressamlar Bedri Karayağmurlar, Mahmut Durmuş, Reyhan Abacıoğlu, Faden Suzan Kudsioğlu, Gündoğdu Uğraş, Hatice Aydoğan ile Azerbaycanlı ressamlar Günay Mehdizade, Suğra Bağırzade, Adile Efendi, Alesker Kazımov, Rufar Asgarov, Azer İslam, Elmar Ağamirza, Mehriban Mehdizade ve Fatima Mövlamova'nın eserleri yer aldı.

Azerbaycan Kültür ve Turizm Bakanlığının Müze Merkezi'nde düzenlenen sergi açılışında Türk opera sanatçısı Oya Ergün de bir konser verdi.

Sergi, 21 Ekim'e kadar ziyarete açık olacak.