Bakü'de "Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Programı"

Yazıcı-dostu sürüm

Bakü Yunus Emre Enstitüsü, Çanakkale Zaferi'nin 104. yılı dolayısıyla şehitleri anma programı düzenlendi.

Azerbaycan İktisat Üniversitesinde (UNEC) gerçekleşen etkinliğe, Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliği Askeri Ataşesi Tuğgeneral İsmail Hakkı Köseali, Bakü Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Cihan Özdemir, TİKA Bakü Program Koordinatörü Teoman Tiryaki, UNEC Türk Dünyası İşletme Fakültesi (TÜDİFAK) Dekanı Doç. Dr. Hayati Beşirli, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunun ardından, iki ülkenin milli marşlarının okunması ile başlayan etkinlikte açılış konuşmasını TÜDİFAK Dekanı Beşirli yaptı. Türk milletinin 104 yıl önce yek vücut Çanakkale Savaşı'nı kazandığını belirten Beşirli, "Asil Türk milletinin fertleri olarak bu vatanı hiçbir şekilde terk etmeyeceğiz. Bu bilinci kardeşimiz olan Azerbaycan'ın manevi desteğiyle sürdürüyoruz." ifadelerini kullandı.

Enstitü Müdürü Özdemir ise Çanakkale Savaşı'na giden tarihi süreç ilgili konuştu. Vatanın birlik ve bütünlüğünü korumak amacıyla lise öğrencileri dâhil çok sayı kahraman evladın, memleketin her köşesinden Çanakkale’ye koştuğunu aktaran Özdemir, tarihteki bazı hadiselerden ders alınmaması halinde tarihin tekrarlanacağına da dikkat çekti.

Program, Çanakkale Zaferi'yle ilgili video gösteriminin ardından, öğrencilerin şiir ve müzik dinletilerinin yanı sıra sahneledikleri tiyatro gösterileri ile devam etti.