Bakü’de “15 Temmuz Destanı” Programı

Yazıcı-dostu sürüm

Bakü Yunus Emre Enstitüsü ve Azerbaycan'daki Ahıska Türklerinin kurduğu Vatan İçtimai Birliğinin ortak organizasyonuyla "15 Temmuz Destanı" adlı etkinlik gerçekleştirildi.

Bakü Yunus Emre Enstitüsünde düzenlenen etkinlikte Azerbaycan ve Türkiye milli marşlarının çalınmasından sonra şehitlerin ruhu için Kur'an-ı Kerim okundu.

Bakü YEE Müdürü İbrahim Yıldırım, 15 Temmuz'da Ankara ve İstanbul'da eşzamanlı olarak Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin halkın ve milli iradenin gücü ile önlendiğini söyledi. Yıldırım, Türk halkının o gecede büyük bir zafer kazanarak Türkiye'nin ismini bir daha tarihe yazdırdığını vurguladı.

Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliği Basın Müşaviri Hamit Karadeniz, katılımcılara 15 Temmuz gecesi yaşananlar ve tanık olduğu tarihî anlar konusunda bilgi verdi.

"Vatan İçtimai Birliği" Başkanı İbrahim Memmedov ise Türkiye Cumhuriyeti’nin millî iradesine karşı yapılan hain darbe girişimi ile ülkenin geleceğinin dış güçlere teslim edilmesinin amaçlandığını söyledi. Memmedov, bu girişimin Türk milletinin azmi ve fedakârlığı sayesinde önlendiğini kaydetti.