Azerbaycanlı Öğrenciler Türkçe Yeterlik Belgelerini Aldı

Yazıcı-dostu sürüm

Azerbaycan'da 250 kişilik büyük bir katılımla gerçekleşen Türkçe Yeterlik Sınavı sonunda başarılı olan öğrencilere Türkçe Yeterlik Belgeleri verildi.

Yunus Emre Enstitüsü Bakü Türk Kültür Merkezi tarafından düzenlenen tören Bakü Devlet Üniversitesi Haydar Aliyev Salonu'nda gerçekleşti. Bakü Türk Kültür Merkezi Müdürü Ali Cura katılımcılara Yunus Emre Enstitüsü'nün amaçları ve çalışmalarını anlattı ve Türkçe Yeterlik Belgesi hakkında detaylı bilgiler verdi. Türkçe Yeterlik Belgesi'nin Türkiye'de bütün üniversitelerde ve Mevlana Değişim Programı'nda geçerli olduğunun altını bir kez daha çizen Cura, Türkiye'de yapılan "Tıpta Uzmanlık Sınavı" için dahi sınava katılıp belge alan öğrenciler bulunduğuna dikkat çekti. Cura, profesyonel iş sahasında da belgenin firmalar tarafından kabul edildiğini vurguladı. Ali Cura, Enstitü olarak Azerbaycan'da TYS'ye olan ilgiden duydukları memnuniyeti dile getirerek, bir dahaki sınavda katılımın daha fazla olacağına inandıklarını vurguladı.

Törenin ardından Bakü Türk Kültür Merkezi'nin düzenlemiş olduğu Türkçe kurslarına katılan öğrencilere de kur sertifikaları verildi.