Azerbaycan’da “Bakü Rüzgârı” Kitabının Tanıtımı Yapıldı

Yazıcı-dostu sürüm

Bakü Yunus Emre Enstitüsü, 20 Haziran 2017 tarihinde Mir İsmayıl Saryal’ın Bakü Rüzgârı adlı kitabının tanıtım programına ev sahipliği yaptı.

Programa T.C. Bakü Büyükelçisi Erkan Özoral, Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, çok sayıda akademisyen, yazar, şair, çevirmen ve edebiyatsever katıldı.

Programda Bakü Yunus Emre Enstitüsü Müdürü İbrahim Yıldırım, Samed Vurgun Müzesi Müdürü Nüşabe Vekilova, Mir İsmayıl Saryal’ın torunu Nilgün Saryal, Ganire Paşayeva, AMEA Edebiyat Enstitüsü Asya Halkları Şube Müdürü Prof. Dr. Bedirhan Ahmedov, Edebiyat Gazetesi’nin Baş Editörü Dr. Azer Turan ve Han Baskı Evi Müdürü Şamil Sadık kitap hakkında fikirlerini belirttiler.

Bakü Rüzgârı Hakkında

İsmayıl Saryal’ın kaleme aldığı, oğlu Nuri Saryal ve torunu Nilgün Saryal tarafından hazırlanan Bakü Rüzgârı kitabı, 1998 yılında Ankara’da basıldı. Roman Bağımsızlık Dönemi, 20’li yılların Bakü’sü, aynı zamanda Kiyev, Kuzey Kafkas, İstanbul, Paris, Berlin ve Moskova’da yaşanan olaylar ve cumhuriyet öğrencilerinin kaderi ile ilgili detayları anlatıyor.