Azerbaycan’da 15 Temmuz Şehitleri Anıldı

Yazıcı-dostu sürüm

Azerbaycan'da, 15 Temmuz hain darbe girişiminin birinci yılı dolayısıyla anma etkinliği düzenlendi.

Türkiye Cumhuriyeti Bakü Büyükelçiliği, Yunus Emre Enstitüsü, TİKA, Anadolu Ajansı ve TRT tarafından düzenlenen etkinliğe; Türkiye Cumhuriyeti Bakü Büyükelçisi Erkan Özoral, Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Danışmanı Ali Hasanov, Azerbaycan Milli Meclisi milletvekilleri, üst düzey Azerbaycanlı yetkililer, Türkiye’den davet edilen 15 Temmuz Darbe Girişimi gecesi tanıkları, Azerbaycan kamuoyunun çeşitli kesimlerinden temsilciler, sivil toplum kuruluşları ve ülkenin önde gelen basın mensupları katıldı.

Programda, vatan için canlarını feda eden şehitler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Azerbaycan ve Türkiye millî marşlarının ardından Kur'an-ı Kerim tilaveti ile devam eden programda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seslendirdiği, Azerbaycan'ın tanınmış şairi Bahtiyar Vahapzade'ye ait "Azerbaycan-Türkiye" şiiri sunuldu.

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı Sosyal ve Politik Konular Daire Başkanı Hasanov, programda Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in darbe girişiminin birinci yılı dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a gönderdiği mektubu okudu.

Büyükelçi Özoral ise Türk halkının huzur ve güvende yaşaması için canlarını feda eden şehitleri rahmetle yâd ettiğini dile getirdi.

Darbe girişimi ile Türkiye'nin işgal edilerek yabancı güçlere teslim edilmesinin amaçlandığını söyleyen Özoral, Türk halkının bu girişimi atlatmakla aynı zamanda büyük bir iç savaş tehlikesini atlattığını belirtti.

Darbe girişimini konu alan filmlerin gösterildiği etkinlik, 15 Temmuz Demokrasi Marşı'nın seslendirilmesi ile sona erdi.

Etkinlik kapsamında, Anadolu Ajansı (AA) fotoğraflarından oluşan "15 Temmuz Milli İradenin Yükselişi" fotoğraf sergisi açıldı, akabinde davetlilere AA'nın "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabı dağıtıldı.