Bakü’de “Üstatlara Saygı Gecesi” Konseri

Yazıcı-dostu sürüm

Bakü'de, Türk halk ozanları ve Azerbaycan âşıklarının eserlerinin seslendirildiği "Üstatlara Saygı Gecesi" düzenlendi.

Bakü Yunus Emre Enstitüsü, Azerbaycan Âşıklar Birliği ve Türk Kültür ve Miras Vakfı iş birliğinde düzenlenen konsere; Türkiye Cumhuriyeti Bakü Büyükelçisi Erkan Özoral, Azerbaycanlı milletvekilleri, akademisyenler, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Bakü Yunus Emre Enstitüsü Müdürü İbrahim Yıldırım, konser öncesi yaptığı konuşmada kökü binlerce yıl öncesine uzanan kültürün insanları olduklarını, Dede Korkut'tan bugüne gelen âşıklık geleneğini yaşatmayı ve gelecek kuşaklara aktarmayı gönül borcu kabul ettiklerini söyledi.

Konserde sahne alan Türkiyeli solist Armağan Elçi, Abdülvahit Kuzecioğlu'nun “Kerkük Divanı”, Pir Sultan Abdal'ın “Tevhid”, Mahsuni Şerif'in “Mevlam Gör Diyerek İki Göz Vermiş”, Karacaoğlan'ın “Yeşil Başlı Gövel Ördek”, Âşık Veysel'in “Uzun İnce Bir Yoldayım” eserlerini seslendirdi.

Azerbaycanlı solist Elnare Abdullayeva ise Şehriyar'ın “Heyderbaba”, Qedir Rüstemov'un “Sona Bülbüller”, Gulu Asgerov'un” Aziz Dostum”, Âşık Şemşir'in “Baş Sarıtel”, Neşet Ertaş'ın “Gönül Dağı” ve Âşık Alesger'in “Niye Döndü” eserlerini okudu.