Bakü'de "Şair ve Vatan" Şiir Dinletisi

Yazıcı-dostu sürüm

Bakü Yunus Emre Enstitüsü (YEE), Reşit Behbudov Devlet Mahnı Tiyatrosu'nda "Şair ve Vatan" konulu şiir dinletisi düzenlendi. Azerbaycan Halk Cumhuriyeti'nin ve Kafkas İslam Ordusu'nun kuruluşlarının 100. yılı dolayısıyla düzenlenen etkinliğe Azerbaycanlı milletvekilleri, şairler, akademisyenler ve çok sayıda davetli katıldı.

Etkinlikte Azerbaycanlı edebiyatçı Sahura Quliyeva ve Yeni Türk Edebiyatı uzmanı Prof. Dr. Yakup Çelik, Azerbaycan ve Türkiye'deki şiirin tarihi ve vatan kavramı üzerine eserler yazan şairler hakkında bilgiler verdi.

Etkinlikte konuşan Bakü YEE Müdürü Cihan Özdemir, iki ülkede de ortaya konan edebi şiirlerin ve şairlerinin edebiyat çevrelerinde tanınıp bilinmesini sağlamayı amaçladıkları programın iki toplum arasındaki kültürel bağları da güçlendirmesini umduklarını söyledi.

Profesyonel tiyatro sanatçıları, Azerbaycanlı ve Türk şairlerin vatan ve millet aşkı, kahramanlık ve yiğitlik ile ilgili şiirlerini seslendirdiği program Bakü Belediye Tiyatrosu sanatçıları tarafından sahnelenen küçük bir drama ile sona erdi.