Bakü’de Okuma Günü Düzenlendi

Yazıcı-dostu sürüm

Bakü Yunus Emre Enstitüsü, Haydar Aliyev Merkezi, Azerbaycan Cumhuriyeti Eğitim Bakanlığı ve Azerbaycan Milli İlimler Akademisi organizasyonuyla 29 Nisan 2017 tarihinde Haydar Aliyev Merkezi Parkı'nda “Gelin Birlikte Okuyalım” isimli bir okuma günü düzenlendi.

Etkinliğe, Azerbaycan Ulusal Bilimler Akademisi Başkan Yardımcısı İsa Hebibeyli, Bakü Eğitim İdaresi Müdürü Mehebbet Veliyeva, yazar Cengiz Abdullayev, Hedef Şirketler Grubu Genel Müdürü Şemil Sadıkov, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Haydar Aliyev Mirasının Araştırılması ve Bilimsel Araştırmalar Müdürü Mehebbet Mehdiyeva, konuşmasında Azerbaycan kültürünü ve milli değerlerini tebliğ eden yayınların dünya kamuoyuna ulaştırılmasında Haydar Aliyev Vakfı Başkanı Mehriban Aliyeva’nın hizmetlerinden bahsetti.

Azerbaycan Eğitim Bakan Yardımcısı Firudin Gurbanov bu etkinliğin öğrencilerde okuma kültürünün oluşmasında önemli rol oynadığını belirtti.

Etkinliğe katılanlar okuma gününde yer alan ünlü yazarlar ve şairlerle buluşup kitaplarını imzalattılar.

"Gelin birlikte okuyalım!" sloganı altında düzenlenen okuma gününde, Bakü’de eğitim gören öğrenciler konuşma yaparak, eserler hakkında değerlendirmelerde bulundular. Program kapsamında yapılan sunumlarda genç neslin bakış açısının şekillenmesinde ve sanatsal hayal gücünün gelişmesinde kitabın rolü anlatıldı.