Bakü'de "Anadolu Renkleri" Konseri

Yazıcı-dostu sürüm

Azerbaycan'da, Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Bakü Yunus Emre Enstitüsü tarafından "Anadolu Renkleri" adlı bir konser düzenlendi.

Bakü'de Haydar Aliyev Sarayı'nda düzenlenen konsere Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi Erkan Özoral, Azerbaycanlı milletvekilleri ve 2 binden fazla davetli katıldı.

Terör ve 15 Temmuz Darbe Girişimi şehitlerinin saygı duruşu ile anıldığı, iki ülke milli marşlarının çalındığı konser öncesinde konuşan Büyükelçi Özoral, Azerbaycan ve Türkiye için "Bir ananın iki oğlu, bir ağacın iki kolu" benzetmesini yaptı.

İçinde bulundukları dönemde Türkiye ve Azerbaycan kardeşliğinin öneminin bir kat daha arttığını vurgulayan Özoral, iki ülkenin her açıdan birbirini daha iyi tanıması gerektiğini kaydetti.

Konser programında Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğüne bağlı İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu Mehter Grubu, Devlet Halk Dansları Topluluğu, Ankara Türk Dünyası Müzik Topluluğu, Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu, Şanlıurfa ve Sivas Türk Halk Müziği Koroları ile Ankara, İstanbul ve İzmir Klasik Türk Müziği Korolarından sanatçılar sahne aldı.

Davetliler, mehter marşlarından Türk halk müziği ezgilerine, halk dansları örneklerinden klasik Türk müziği nağmelerine, tasavvuf musikisinden Türk dünyası müziklerine kadar geniş bir repertuvarı dinleme fırsatı elde etti.