Bakü'de 23 Nisan Coşkusu

Yazıcı-dostu sürüm

Bakü Yunus Emre Enstitüsü tarafından Türkçe derslerinin verildiği 149, 261 ve 56 numaralı okullarda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında etkinlikler düzenlendi.

18-20 ve 21 Nisan 2017 tarihlerinde yapılan etkinlikler, 18 Nisan Salı günü 149 Numaralı Ortaokulda başladı. İki ülkenin milli marşlarının okunmasıyla başlayan programa TÖMER Müdürü İdris Göbütoğlu, yüzlerce çocuk, veliler ve diğer davetliler katıldı. Bakü Yunus Emre Enstitüsü Eğitim Koordinatörü Ali İhsan Çevik yaptığı konuşmada günün anlam ve önemine değindi.

Ekinlikler 20 Nisan Perşembe günü 261 Numaralı Ortaokulda devam etti. Çeşitli yaş gruplarından oluşan öğrenciler, yapılan konuşmaların ardından hazırladıkları gösterilerle hem eğlendi hem de izleyenlere coşku dolu anlar yaşattı.

21 Nisan Cuma günü etkinliklerin son durağı 56 Numaralı Ortaokul oldu. Çocukların ellerindeki Türkiye ve Azerbaycan bayrakları üç gün boyunca üç farklı okulda dalgalandı. Büyük beğeni toplayan etkinlikler, sihirbaz gösterileri ve sürpriz hediyelerle sona erdi.