Yazar Nadir Doğan Azerbaycan'da Okurlarıyla Buluştu

Yazıcı-dostu sürüm

Bakü Yunus Emre Enstitüsü organizasyonuyla eski TRT mensubu, Senarist, Yapımcı-Kameraman ve Romancı Nadir Doğan’ın Hazar Türklerinin tarihi ile ilgili “Togarmanın Çocukları”, “Kuzeye Yolculuk” ve “Altın Bozkırlar” adlı tarihî roman üçlemesinin tanıtımı yazarın da katılımıyla Bakü Yunus Emre Enstitüsünde gerçekleştirildi.

Programa Türkiye Bakü Büyükelçisi Erkan Özoral, KKTC Bakü Temsilcisi Ufuk Turganer, Azerbaycan Milletvekili Hikmet Babaoğlu başta olmak üzere Türk kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Tanıtımda konuşma yapan Büyükelçi Erkan Özoral, Azerbaycan Milletvekili Hikmet Babaoğlu ve Türk-İslam Araştırmaları Merkezi Başkanı, Hazar Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Telman Nüsretoğlu Tarihsel roman kategorilerinde eserler yazan, Yazar Nadir Doğan’ın Azerbaycan'da okurlarıyla buluşmasına vesile olan Bakü Yunus Emre Enstitüsüne teşekkür ettiler.

Tanıtımın devamında Yazar Nadir Doğan, Azerbaycan Hazar Üniversitesi öğrencilerine yönelik "Hazarların Yükselişi ve Yıkılışı" konusunda da bir konferans verdi.