"Külek: Yel Küresinin Şahzadesi" Kitabı Bakü Yunus Emre Enstitüsünde Tanıtıldı

Yazıcı-dostu sürüm

Bakü Yunus Emre Enstitüsünde genç yazar Hülya Ceferova’nın kaleme aldığı "Külek: Yel Küresinin Şehzadesi" isimli kitabı tanıtıldı.

Bakü Yunus Emre Enstitüsünün ev sahipliğinde 30 Ekim 2018 tarihinde gerçekleştirilen program, süper kahramanlar hakkında hazırlanan tanıtım videosu gösterimleri ile başladı.

Açış konuşmaları ile devam eden programda ilk sözü alan "Asan Gönüllülük" Okulu Müdürü Cahangir Hacıyev, “Tanıtımı yapılan kitabın yazarının "ASAN Gönüllülük" Okulunun mezunlarından biri olması gurur verici bir duygudur” ifadelerini kullandı.

Enstitü Müdürü Doç. Dr. Cihan Özdemir, YAP Nizami Bölge Teşkilatı Gençler Birliği Başkanı Sevinç Abdullayeva ve Azerbaycan Yazarlar Birliği Basın Sözcüsü Hayal Rza’nın da söz alarak kitap ile ilgili görüşlerini katılımcılarla paylaştılar.

Azerbaycan edebiyatında, milli süper kahramanların maceralarını anlatan ilk eser olmasına dikkat çekilen "Külek: Yel Küresinin Şahzadesi"nin Işık, Umay, Erlik, Kayra Han, Simurg Kuşu, Yağmur ve Azer Baba gibi karakterlerin şahsında, halkın zengin tarihi, milli-manevi değerleri ve geleneklerinin fantastik türde okuyucuya iletildiği belirtildi.

Genç yazar Hülya Caferova ise hedef kitlesinin çocuklar ve gençler olduğunu aktardığı "Külek: Yel Küresinin Şahzadesi"  kitabında Bakü’nün Kız Kulesi, Ateşgah, Yanardağ, İçerişehir, Bayıl Kale, Alev Kuleleri vb. tarihî yerlerinin okuyucuya mistik ve büyülü bir şekilde sunulduğunu ifade etti.

Katılımcılarla gerçekleştirilen söyleşinin ardından Caferova’ın okurları için kitabını imzalamasıyla program son buldu.