Bakü'de "Kültürel diplomasi kavramı ve Türkiye'nin kültürel diplomasisinde TİKA ve Yunus Emre Enstitüsünün rolleri" Paneli

Yazıcı-dostu sürüm

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de, "Kültürel diplomasi kavramı ve Türkiye'nin kültürel diplomasisinde TİKA ve Yunus Emre Enstitüsünün rolleri" temalı panel düzenlendi.

ADA Üniversitesinde gerçekleşen panele Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Erkan Özoral, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Bakü Temsilcisi Ufuk Turganer, ADA Üniversitesi Rektör Yardımcısı Fariz İsmailzade, Bakü Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Cihan Özdemir, Türk İşbirliği ve Kalkınma Ajansı Başkanlığı (TİKA) Bakü Koordinatörü Teoman Tiryaki, milletvekilleri ve akademisyenler katıldı.

Türk dış politikasının önceliklerinden bahseden Özoral, "Dış politikamızın temel ilkesi yurtta barış, dünyada barıştır. Gerek siyasi gerek ekonomik anlamda gücümüzün yettiği ölçüde girişimci ve insani yaklaşımı merkeze alarak dış politikamızı sürdürmekteyiz. Dış politikamızda tüm meselelere sorumluluk sahibi, insan odaklı, vicdani ve ilkeli yaklaşılmakta, girişimlerimizin barış, istikrar ve sürdürülebilir kalkınmayı destekleyecek şekilde yürütülmesine özen göstermekteyiz." dedi.

ADA Üniversitesi Rektör Yardımcısı İsmailzade, kültürel diplomasiye ve Türk uzmanların bu alandaki tecrübesine büyük önem verdiklerini söyledi. TİKA ve Yunus Emre Enstitüsünün Türkiye'nin dış politikasında öncü güçleri olduğunu, Türkiye'nin kültürel diplomaside aktif rol oynadığını belirten İsmailzade, bu tecrübeden faydalanacaklarını kaydetti.

Enstitü Müdürü Özdemir ve TİKA Bakü Koordinatörü Tiryaki'nin kurumları hakkında bilgi verdiği panelde, Türk akademisyenler de sunum yaptı.