Bakü Türk Anadolu Lisesine İlk Gün Desteği

Yazıcı-dostu sürüm

Kültürden bilime, sanattan spora gerçekleştirdiği renkli programlarla dünyada her yaştan bireye hitap eden Yunus Emre Enstitüsü, COVID-19 sürecince çevrim içi eğitim ve kültürel faaliyetler yaparak iletişim kanallarını açık tutmaya çalıştı. Salgının ikinci döneminde hayatın yeni normale dönmesiyle birlikte Bakü Yunus Emre Enstitüsü, Bakü Türk Anadolu Lisesi öğrencilerine yeni eğitim öğretim döneminde destekleyici faaliyetlerde bulundu.

COVID-19 salgını dolayısıyla Mart 2020’den itibaren okulların kapalı olduğu Azerbaycan’da yeni eğitim öğretim yılına başlayan Bakü Türk Anadolu Lisesi öğrencilerine, Yunus Emre Enstitüsü yabacılara Türkçe öğretimi yardımcı kaynak kitaplarından Dede Korkut Hikâyelerini hediye etti.

17 Eylül 2020 tarihinde gerçekleştirilen etkinliğe Türkiye Cumhuriyeti Bakü Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Nihat Büyükbaş, Bakü Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Selçuk Karakılıç, Bakü Türk Anadolu Lisesi Müdürü Nurullah Yazıcı ve öğrenciler katıldı.

Açış konuşmasını yapan Nurullah Yazıcı, “Sizlerle buluşmayı uzun zamandır bekliyoruz. İlköğretim haftasına başlar mıyız başlamaz mıyız derken, bakın bu günlere kadar geldik. Sağlıkla, huzurla güzel bir ilköğretim yılı geçireceğimizi temenni ederim. Hepinizi çok seviyorum.” dedi. Bakü Yunus Emre Enstitüsünün Dede Korkut Hikâyelerini hediye etmelerinin öğrencilerine faydalı olacağını söyleyen Yazıcı, dünyayı güzelleştirmenin yegane yolunun kitap olduğunu ve okulun ilk gününde öğrencileri motive ettiğini belirtti. 

Eğitim Müşaviri Nihat Büyükbaş, öğrencilere pandemi sürecinde dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında uyarılarda bulunarak okulda çocukların sağlığı için her türlü tedbiri aldıklarını dile getirdi. Bakü Yunus Emre Enstitüsüne bu anlamlı teşebbüs için teşekkür eden Büyükbaş, çocukların yeni ilköğretim haftasını kutladı.