Bakan Pakdemirli ve Mevkidaşı Kerimov, Bakü Yunus Emre Enstitüsü’nde

Yazıcı-dostu sürüm

Türkiye Cumhuriyeti Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, temaslarda bulunmak için geldiği Azerbaycan'da mevkidaşı İnam Kerimov'la TİKA Bakü Koordinatörlüğünü ve Bakü Yunus Emre Enstitüsünü ziyaret etti.

Beraberindeki heyet ile 11 Aralık 2018 tarihinde gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında Bakan Pakdemirli ve mevkidaşı Kerimov’a Enstitünün faaliyetleri hakkında bilgiler verildi. Enstitü tarafından yürütülen Türkçe eğitimi, Türkoloji Projesi ve kültür-sanat ekinlikleri ile ilgili yapılan sunumun ardından değerlendirmelerde bulunan Bakan Bekir Pakdemirli, “Bugün dost ve kardeş ülke Azerbaycan’da Yunus Emre Enstitüsündeyiz. Enstitünün başarılı çalışmaları hakkında bilgi aldık. Biz, Azerbaycan’la “Bir millet iki devlet olarak” bu tarz kurumların toplumlarımızı daha da birleştirme ve kaynaştırma adına yaptıkları hizmetleri memnuniyetle karşılıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Azerbaycan Cumhuriyeti Tarım ve Orman Bakanı İnam Kerimov ise Bakü Yunus Emre Enstitüsünde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Türkiye – Azerbaycan dostluk ve kardeşlik münasebetlerinin daha da inkişaf ettirilmesine verdikleri samimi çaba dolayısıyla Enstitünün bütün çalışanlarına teşekkürlerimi bildiriyor ve gelecek faaliyetlerinde başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu.