Azerbaycan'da İki Önemli Anlaşma

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü (YEE) ve Azerbaycan Devlet İmtihan Merkezi ve Azerbaycan Teknik Üniversitesi arasında iş birliği protokolleri imzalandı.

Video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen imza törenine Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş, Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Erkan Özoral,  Azerbaycan Devlet İmtihan Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Meleyke Abbaszade, Azerbaycan Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vilayet Veliyev ve diğer yetkililer katıldı.

Enstitü Başkanı Ateş, Azerbaycan ordusunun topraklarını işgalden kurtarmak için başlattığı operasyonda elde ettiği şanlı zafer dolayısıyla çok mutlu olduklarını bildirdi.

Azerbaycan halkını zafer dolayısıyla gönülden kutladığını vurgulayan Ateş, iki ülke kurumları arasındaki ilişkilerin gelişmesinin önemine değindi. Yunus Emre Enstitüsü olarak Azerbaycan kurum ve kuruluşlarıyla iş birliklerine her zaman öncelik tanıdıklarını vurguladı.

Türkiye'nin Bakü Büyükelçilisi Özoral da zafer dolayısıyla Azerbaycan'ı kutladı. Özoral, Yunus Emre Enstitüsü ile Azerbaycan eğitim kurumları arasında imzalanan protokollerin, 27 yıl işgal altında bulunan Kelbecer ilinin kurtarılmasıyla aynı güne denk gelmesiyle daha bir anlam kazandığını ifade etti.

Bakü Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Selçuk Karakılıç, Azerbaycan Devlet İmtihan Merkezi ile imzalanan protokolün, Türkçe Yeterlik Sınavının (TYS) Azerbaycan kamuoyunda tanıtılması ve sağlıklı bir şekilde yapılabilmesi için teknik altyapının sağlanmasını içerdiğini anlattı.

Karakılıç protokolün, yabancılara Azerbaycan dilinin öğretilmesi amacıyla ders kitapları ve materyallerin geliştirilmesi, çevrim içi eğitim ve sınav platformunun geliştirilmesi, aynı zamanda Azerbaycan Dili Yeterlik Sınavının oluşturulabilmesi maksadıyla karşılıklı akademik ve teknik desteği ihtiva ettiğini bildirdi.

Enstitü Müdürü, Azerbaycan Teknik Üniversitesi ile imzalanan protokolle, Yunus Emre Enstitüsünün  Türkiye Cumhurbaşkanlığı himayesindeki Türkiye Akademik ve Bilimsel İş Birliği Projesi (TABİP) kapsamında genel iş birliğini sağlamak ve bu katılımı oluşturacak faaliyet ve çalışmalara ilişkin usul ve esasları belirlemesinin amaçlandığını kaydetti.

Diğer Etkinlikler

2020 yılının Mart ayından itibaren koronavirüs vakaları Azerbaycan’da da görülmeye başlanınca bütün sanat ve ilim...