"20. Yüzyıl Türkiye'sinde Edebiyat Öğretimi ve Türk Dünyası" Konferansı

Yazıcı-dostu sürüm

Bakü Yunus Emre Enstitüsünün 2020 yılı bilimsel etkinlikleri çerçevesinde planlanan Türkoloji Konferansları dizisinin ilkini gerçekleştirmek üzere Bakü'de bulunan Prof. Dr. Nazım Hikmet Polat 18 Şubat 2020 tarihinde "20. Yüzyıl Türkiye'sinde Edebiyat Öğretimi ve Türk Dünyası" konulu konferans verdi. Konferans Bakü Avrasya Üniversitesi ve Hazar Üniversitesinde bulunan Türkoloji bölümü öğrenci ve öğretim üyelerinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Türkçenin dünü, bugünü ve yarını üzerinde geniş bir değerlendirme yapan Polat, Azerbaycan ile Türkiye arasındaki en güçlü bağın ortak Türkçeye dayandığını ifade etti. 1912 yılında ilk defa Türk Dünyası Edebiyatı dersliğinin Azerbaycanlı Ferhad Ağayev tarafından hazırlandığına dikkat çeken Polat, o döneme kadar Osmanlı sahasında Türk Dili ve Edebiyatı kavramının Osmanlı edebiyatı ve lisanı olarak telakki edildiğini söyledi.

Prof. Dr. Nazım Hikmet Polat, "20. Yüzyıl Türkiye'sinde Edebiyat Öğretimi ve Türk Dünyası" ile ilgili bilgiler verdiği konferansın sonunda katılımcıların sorularını cevaplandırdı.

Bakü Yunus Emre Enstitüsünde "Türkiye ve Türkoloji Konferansları" ana başlığı ile etkinlikler yıl boyunca devam edecektir.