Bakü Avrasya Üniversitesinde "Türkiye Günleri Haftası"

Yazıcı-dostu sürüm

Bakü Yunus Emre Enstitüsü ve Bakü Avrasya Üniversitesi (BAÜ) iş birliğinde "Türkiye Günleri Haftası" etkinlikleri başladı.

BAÜ'de düzenlenen etkinliklerin açılışına BAÜ Rektör Yardımcısı Seyavuş Kasımov, Bakü Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Cihan Özdemir, KKTC Bakü Temsilcisi Ufuk Turganer, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Yaptığı açılış konuşmasında, Türk kültürünün bütün unsurlarını içeren etkinliklerin hafta boyunca BAÜ'de gösterilmeye çalışılacağını belirten Özdemir, Türkiye ve Azerbaycan için söylenen "İki devlet, bir millet" sözlerinin önemine dikkat çektir. Bu sözün hayata geçirilmesinin büyük önem arz ettiğine vurgu yapan Özdemir, "Bunun için gençlere büyük iş düşüyor. Yeni nesiller bu şuurla hareket ederse aramızdaki yakınlık ve iş birliği daha da güçlenecektir." dedi.

Hafta boyunca, üniversitede Türk gastronomisi, müzik ve halk oyunları gösterileri ile minyatür sanatı tanıtılacak, Türkiye'nin turistik yerleriyle ilgili resim sergileri açılacak. "Gençlerin Gözünde Türkiye" konulu konferansın düzenleneceği hafta kapsamında, Reşat Nuri Güntekin'in "Bir Yudum Su" hikâyesinden hazırlanan tiyatro oyunu da sahnelenecek.

"Türkiye Günleri Haftası" 20 Nisan'da sona erecek.