AMEA M. Fuzuli Adına El Yazmaları Enstitüsündeki “Türkçe El Yazmaları” Bakü’de Tanıtıldı

Yazıcı-dostu sürüm

Bakü Yunus Emre Enstitüsünün desteği ile Doç. Dr. Mehmet Nuri Çınarcı tarafından hazırlanan “AMEA M. Fuzuli Adına El Yazmaları Enstitüsü’ndeki Türkçe El Yazmaları” adlı kitabın tanıtımı 25 Mayıs 2018 tarihinde gerçekleştirildi.

Programda konuşan Doç. Dr. Mehmet Nuri Çınarcı, 19. yüzyıl Azerbaycan edebiyatına damga vuran birçok şairin divanları ve mesnevilerinin yer aldığı kitapta halk edebiyatı başlığı altında değerlendirilen eserler ile ilgili genel bilgilerin bulunduğunu da kaydetti. Bu bilgilerin yanı sıra yazma eserlerin tanıtımına da yer verilen kitabın bu eserlere ait içerik, istinsah bilgileri ve kayıt numaralarına da yer verildiğini aktardı.

Enstitü Müdürü Doç. Dr. Cihan Özdemir ise Türkçe el yazmalarının incelenmesiyle ortaya çıkan bu çalışmada halk edebiyatı ve divan edebiyatının numunelerine yer verildiği belirtti. Osmanlı, Çağatay ve Azerbaycan sahalarında Türkçe eserler kaleme alan şair ve münşilere ait eserlerinin yer aldığı yazmaların, Azerbaycan edebiyat tarihi ile ilgili çalışma yapacak olan akademisyenler için değerli bir kaynak niteliği taşıdığını da dile getirdi.

Enstitü binasında gerçekleştirilen tanıtım programı, katılımcıların sorularına cevap verilmesinin ardından son buldu.